Kunstuitleen 't Schrijverke

 

Kunstuitleen 't Schrijverke

't Schrijverke heeft een eigen onderneming opgezet, genaamd De Kunstuitleen.

Kunstuitleen ‘t Schrijverke, waarin kinderen kunst leren kennen, lenen, maken. Mede door de samenwerking met partner het Stedelijk Museum, die ons prachtige kunstwerken uit hun kunstuitleen heeft geschonken, zijn we een onderwijsonderneming begonnen. 
Een duurzame onderneming waarin alle leerlingen betrokken zijn op de een of andere manier en die een grote inpakt heeft in burgerschap op school. Een plek in de wijk, maar ook zeker gelinieerd aan actuele vraagstukken van de maatschappij, omdat kunst vaak een boodschap uitstraalt.
Leerlingen doen ondernemingsvaardigheden op zoals kunstkennis, mediawijsheid, ICT, financieel inzicht. Ze leren samenwerken en talenten worden benut in een kunstzinnige omgeving.


Leerlingen van groep 6 t/m 8 leiden De Kunstuitleen onder begeleiding van Jozee van Eijndhoven.
Kinderen die graag medewerker van De Kunstuitleen willen worden schrijven een sollicitatiebrief met een motivatie waarom zij geschikt zijn voor De Kunstuitleen.

 

Wilt u ook een prachtig kunstwerk aan de muur?

Natuurlijk kunt u een abonnement afsluiten bij De Kunstuitleen. De kinderen van de kunstuitleen zullen samen met u een fantastisch werk uitzoeken.
Voor meer informatie over het abonnement kunt u Hier contact met ons opnemen.
 

Folder Kunstuitleen

Klik op de foto om naar de folder van de Kunstuitleen te gaan.

 

Interview met Marleen Hartjes, beeldend kunstenaar, door 3 groep 7-8 leerlingen.

U kunt het artikel inzien door op onderstaande link te klikken.

Artikel Zone: Op bezoek bij een kunstenaar