Bibliotheek

 
SchoolBiEB ’t Schrijverke

Ideeen opdoen, snuffelen, werken,  iets opzoeken voor een kring, lenen en lezen. Het kan allemaal in schoolBiEB ’t Schrijverke.

Heel bijzonder aan de bieb van ’t Schrijverke is dat er leerlingen uit groep 7/8 werken. Zij helpen de anderen bij het inleveren, uitzoeken en lenen van de boeken. Fijn, want leerlingen uit groep 7/8 hebben vaak heel goede tips voor jongere leerlingen. En bovendien leren zij zelf veel over het werken in een kleine onderneming!

 

Praktisch

Alle leerlingen van ’t Schrijverke hebben een pasje van de schoolBiEB. Dit pasje blijft in de BiEB in een bakje met de groepsnaam erop. Leerlingen mogen maximaal drie boeken op hun pasje hebben staan. Deze boeken mogen mee naar huis, hoewel er ook altijd een boek in de klas moet blijven om daar te kunnen lezen. Boeken zijn te leen voor drie weken. Leerlingen ontvangen bij het lenen van het boek een bonnetje waarop staat wanneer het boek weer moet worden ingeleverd.

Soms gebeurt het – per ongeluk – wel eens dat een boek niet wordt ingeleverd. Dan krijgt de leerling een herinneringsbriefje mee naar huis. Mocht een boek beschadigd raken of kwijt, dan neemt de BiEB contact op met de ouders van de leerling.

 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 10:45 uur tot 11:45 uur en van 13:00 uur tot 14:15 uur.

 

Medewerkers van schoolBiEB ’t Schrijverke

In schoolBiEB ’t Schrijverke werken  leerlingen van groep 7/8. Zij helpen andere leerlingen bij het kiezen, lenen en inleveren van boeken. Ook maken zij reserveringen in het systeem en ruimen de boeken op.

Behalve leerlingen van groep 7/8 werken er ook ouders in de BiEB. Zij doen dit op vrijwillige basis allemaal een dagdeel in de week. Coördinator van de vrijwilligers is Viola de Bonth. Als je een vraag hebt aan de vrijwilligers van de schoolBiEB kun je hen mailen via schoolbiebschrijverke@gmail.com

Vanuit Bibliotheek ’s-Hertogenbosch is leesconsulent Mirije Obbema  werkzaam in de schoolBiEB.Wil je met Mirije contact mail: mirijeobbema@huis73.nl

 

Het BIEB promotie team

Het biebpromotieteam bestaat uit kinderen die boeken lezen en deze promoten in andere klassen door er over te vertellen.

 

Leescoördinator

Leescoördinator op het Schrijverke is Marleen van der Heijden. Op inspirerende wijze zet zij het lezen op 't Schrijverke op de kaart.